Månedens profil - mai/juni 2001
Randi Skaug, Kommunikator as

- Det er mangfold og ekstrem utfoldelse som gir meg inspirasjon. Privat kommer det til uttrykk gjennom klatring, dykking, motorsykkelkjøring, telemarkskjøring og kajakkpadling eller heftige diskusjoner om alskens temaer.
- Jobbmessig elsker jeg vanskelig utfordringer og oppgaver som krever tett teamarbeid og lange kvelder for å skape noe som er ennå bedre. Jobben min i dag som daglig leder i Kommunikator - med 20 flinke og spennende medarbeidere i Tønsberg og Oslo - gir meg nettopp dette.

Livet er langt, gleden er kort
Kvinnebasen lurer på om en slik omfattende og variert karriere har vært preget av bevisst planlegging.
- Karrieren har aldri vært en bevisst vei jeg skulle gå. Arbeidslivet er en mulighetenes verden, hvor det er viktig å ta for seg. Min filosofi er at "livet er langt, og gleden er kort". Man må smelle til og prøve seg. Det du ikke kan, lærer du underveis.

Randi Skaug ville egentlig bli bonde... men en dag skjønte hun at det var forskjell på å være bondekjerring og bonde.
- Uten odel eller tilstrekkelige finanser til å kjøpe gård ville det helst blitt det første. Valget falt mer eller mindre tilfeldig på økonomi og administrasjon - stikk i strid med yrkesveiledernes tapre forsøk på å gjøre meg til en Florence Nightingale eller tannlegeassistent. Det viste seg å være et godt valg, men jeg kunne sikkert like gjerne vært dyrlege eller journalist. Alt jeg visst var at jeg ville bestemme selv over mitt arbeidsliv og at jeg likte tempo og typisk prosjektrettet arbeid. Jeg elsker fortsatt å lære nye ting.

IT, kommunikasjon og ledelse
- Det er det jeg har tent på! IT dreier seg mye om en kombinasjon av struktur og gjøre noe ennå lurere neste gang. Jeg fascineres av mulighetene IT gir og kan ikke forstå ledere som ikke fatter at informasjon er verdifullt. Kun 5% av informasjonen som ligger i IT-systemer brukes til å fatte beslutninger. Tenk for et potensiale!
Skaug mener at kommunikasjon er et underutviklet tema. Hun hadde lyst til å gjøre noe med det og hadde lyst til å bli mye bedre selv, til og med god.
- Samtidig er det et område som er fullt av kreative muligheter og menneskelig kontakt. Det kan aldri bli kjedelig.

Hvorfor blir noen ledere og andre ikke? For Randi Skaug er nærheten til kampens hete viktig i forhold til det å være leder.
- Det å oppleve daglige seire og tap gjør lederjobben levende. Jeg har lært at i kompetansebedrifter er makt noe man fortjener og ikke noe man tar. Det gjør at jeg må skjerpe meg hele tiden, lære hele tiden - ikke minst av egne feil.

Interessante tilbud
- Det gikk nesten ett og et halvt år før jeg hørte noe fra Kvinnebasen. Deretter kom det to meget interessante forespørsler om IT Direktør-jobb i et av Norges største konsern og i en prestisjetung institusjon innen fonds- og aksjeforvaltning. Dette ville vært meget interessante jobber dersom jeg ikke hadde vært en av hovedaksjonærene i eget selskap med langsiktig intensjon om å skape et av Norges mest spennende kommunikasjonsmiljøer.

Randi Skaug mener at Kvinnebasen har en verdi som database ved rekrutteringsbehov, men blir først verdifull hvis det utvikles til et ”Community” som gir faglig videreutvikling, nettverk, sosiale relasjoner og ikke minst trygghet gjennom utveksling av felles opplevelser i motgang og medgang. Kvinnebasen tar utfordringen!

Randi Skaugs profil


Profilarkiv

 

   
  Kvinnebasen
KB 15.05.2001