Månedens profil - februar 2001
Stine Rolstad Brenna, Ringnes AS

Følelsen av at hun står for det hun gjør og klart påvirker viktige beslutninger relatert til det hun leverer har vært viktige ledetråder i Kvinnebasens februar profil Stine Rolstad Brennas karriere.
- Jeg har også et sterkt behov for å føle meg uavhengig og fri til å løse oppgaver i tråd med mine holdninger. Generelt har jeg alltid valgt jobb/arbeidsgiver med utgangspunkt i at jeg søker å ha det trivelig - også på jobb!

- Dine kompetanseområder er økonomiledelse og finans. Tradisjonelt et ganske mannsdominert felt. Hva fikk deg til å velge dette?

- Kombinert med strategi/forretningsutvikling har dette passet best til hvilken type oppgaver jeg har trivdes best med. Det har også bragt meg til jobber med stor påvirkning og innflytelse, noe jeg trives godt med. Siden jeg både er analytisk og kreativ, har jeg etterhvert valgt jobber med bredere nedslagsfelt enn tidlig i karrieren.

- Orkla ASA er for mange ensbetydende med Jens P. og Gutteklubben Grei. Dette er nok et noe ensartet bilde, men det har spesielt vært presentert slik i mediene. Hvordan har det vært for deg å ha en karriere innenfor dette konsernet, spesielt med tanke på ditt fagfelt?

- For meg har Orkla primært vært et selskap med utrolig mange flinke kolleger å sparre kunnskap med. Da jeg satt mer sentralt i Orkla, var konsernsjefen en mer tydelig person - stort sett var dette veldig positivt. Ute i konsernselskapene (p.t. Ringnes) er denne relasjonen mer perifer. Jeg har vel egentlig aldri reflektert noe videre over hvordan min karriere hadde vært i andre selskaper.

Rolstad Brenna tilbrakte et par år, mellom Orkla og Ringnes, i et mindre IT/internett-firma og hadde det veldig spennende også der.
- Jeg tror jeg ville hatt mye moro veldig mange steder, så lenge jeg hadde fått utfordringer!

Stine Rolstad Brenna har fått flere henvendelser etter at hun registrerte seg i Kvinnebasen, men hun har ikke valgt å endre karrierevalg på bakgrunn av dette. Hun mener at basen absolutt har noe for seg.

- Helt sentralt er at basen markedsføres og brukes aktivt!
Generelt tror jeg nok fortsatt at kvinner trenger litt drahjelp for å komme til flere posisjoner i næringslivet. Dette henger selvsagt sammen med at valg av kompetanse til mer innflytelsesrike stillinger, fortsatt gjøres av menn - "Like barn leker ofte best, hvorfor velge vanskelig?"
- Dessverre ser vi også ofte eksempler på at kvinner som markerer seg, gjør dette på en måte som mange andre ikke ønsker å kopiere!

Stine Rolstad Brennas profil

Profilarkiv

 

   
  Kvinnebasen
KB 30.01.2001