Månedens profil - januar/februar 2002
Anne Ombye, Trygg-Hansa 

Månedens profil er klar for å bli ny administrerende direktør for den norske filialen av forsikringsselskapet Trygg-Hansa. Det svenskeide selskapet er en del av britiske storkonsernet Royal & SunAlliance. Konsernet har selskaper i over 150 land. 

- Dette blir spennende. Å lede forsikringsvirksomheten i Norge innebærer også å være med på prosjekter på tvers av landegrenser, sier Anne Ombye, som nå er økonomidirektør og stedfortredende administrerende direktør i samme selskap.

Lang fartstid i forsikring
Hun har allerede vært 12 år i bransjen, og hele tiden med lederoppgaver. 

Er du beredt mediapresset en slik jobb kan medføre? Kvinnebasen kan ikke unngå å nevne uroen i forbindelse med den mye medieomtalte bilforsikringen til en boligorganisasjon. 
- Jeg var med på siste delen av opprydningsarbeidet. Det var en enorm jobb, og det ga meg mange verdifulle erfaringer. Men parallelt med opprydningen, har jeg heldigvis fått være med å utforme nye strategier for å bedre lønnsomheten til selskapet. Vi er ennå ikke så store i Norge, men vi har planer om å bli det. Vi vil være en aktør på privatmarkedet og tilby vanlige produkter som passer de fleste, svarer den kommende direktøren bestemt. 

Mer eller mindre ubevisste valg
Hvorfor økonomiutdanning og hvorfor forsikringsbransjen, spør Kvinnebasen?
- Det har egentlig ikke vært noe bevisst valg, sier Ombye. Det er vel ingen barn som drømmer om en karriere i forsikringsbransjen. Jeg er vel rett og slett et tallmenneske. I tillegg til forsikring har jeg også også vært innom byggebransjen. Og min første jobb var i bilbransjen. Jeg har nok valgt forsikringsbransjen fordi den er veldig spennende og fordi jeg trives godt, uttaler en engasjert Ombye.

Styrearbeid
Ombye skal snart ta SNDs kurs i styrekompetanse, men hun har en meget variert styrerfaring fra før. Blant annet satt hun i styret til et firma som solgte betongprodukter. Hun har også vært styremedlem i Bilkollektiv Oslo og Stockholms Bilpool.
- Jeg er veldig opptatt av idéen om bilkollektiv. Det er unødig med mye biltrafikk i storbyer, sier hun og legger til at hun selv klarte seg uten bil i 10 år.

Kvinnebasen
- Kvinnebasen er det beste stedet å lete etter gode kvinnelige kandidater, påstår direktøren. Hun avslutter med å oppfordre kandidatene i basen til å holde profilene sine oppdatert. - I tillegg er det viktig å sette opp brede kompetanseområder. Da er sjansen større for å bli søkt på, sier hun. Hun har selv fått to henvendelser fra headhunterbyråer som følge av registreringen i basen.

Kvinnebasens medarbeider ønsker Ombye lykke til med nytt ansvar og sier seg enig med hennes gode råd til Kvinnebasens kandidater. 

Anne Ombyes profil

Profilarkiv

 

   
  Kvinnebasen
LN 17.01.2002