kvinnebasens logo  
nyhetsarkiv bedriftsarkiv profilarkiv

Månedens profil - januar 2004

Inger Ellen Nicolaisen,  gründer Nikita-kjeden

 

- Det er en fantastisk givende jobb å være leder! Man får anledning til å gå foran,  å vise vei, gå litt i motbakker og må takle en del "ulendt terreng". Det er spennende og jeg kunne aldri tenke meg en annen jobb sier "Entrepreneur of the year" 2003 og Årets forretningskvinne i 2002.

I 1984 startet Inger Ellen Nicolaisen og hennes mann den første Nikita salongen på Tverlandet utenfor Bodø. I 2004 består kjeden av over 60 frisør salonger og har en omsetning på 160 millioner i året. Utfordringene for en ung gründer, som startet for 20 år siden,  har vært flere. Nicolaisen forteller at oppbyggingen av Nikita har vært gjennom flere stadier, fra å være for små til å være for store, til å være for store til å være for små. Utfordringene våre har også vært å finne gode langsiktige strategier, mens man må prøve og feile, og samtidig jobbe ad-hoc. Det mest krevende har vært å bygge opp en administrasjon som skal dekke alle de behov en bedrift i sterk ekspansjon har, samtidig som vi ikke kan bli for topptunge sier hun.
 

Lederegenskaper

- Du var administrerende direktør av kjeden inntil 2002, hva ser på som den viktigste oppgave for en leder og hvordan vil du karakterisere deg selv som leder?

- Jeg tror noen av de viktigste oppgavene til en leder er å inspirere, organisere, prioritere og delegere. I tillegg må lederen også ha evnen til å tenke strategisk fremover.

- Selv er jeg en arbeidssom og krevende leder. Jeg er også kreativ, humoristisk og god til å inspirere. Dårligere egenskaper er kanskje å være for lite forutsigbar og mindre god på oppfølging sier Nicolaisen.

Egentlig ikke så vanskelig.

- Hvorfor bør kvinner satse på lederstillinger og styreverv?

- Kvinner har en sterk intuisjon og høy EQ, noe som kommer godt med i ledersammenheng.

- Jeg synes kvinner som kan og vil og som har personlige egenskaper til å lede andre, bør satse på lederstilling og styreverv. Hvis de ønsker å være der beslutningene tas, må de ønske å påvirke både eget og andres arbeide, og resultater.

- Jeg savner kvinner der jeg ferdes, - og jeg ser at mange av de kvinner jeg kjenner kunne gjort en kjempejobb. I lederstillinger og spesielt i styresammenheng. Det er egentlig ikke så vanskelig mener Nicolaisen.

Råd til kvinnelige gründere

- Som gründer har du noen råd spesielt til kvinner som ønsker å starte noe eget?

- I utgangspunktet må du være villig til å tape noe for å tjene mer. Sørg for at du har råd til å tape det du satser (kan være vanskelig.....). I et A.S. satser man 100 000,- kr. og det må du har råd til å tape. Hold deg unna linjen der hvor du skriver under på "selvskyldnerkausjon" når du tar banklån. Skriver du under ryker huset og det du ellers måtte ha, dersom det hele skulle gå galt.

- Snakk med noen som har gjort det før. Ikke bare hør etter, men lytt virkelig til dem. Det er billigere å lære av andres feil.

- Hold tett kontakt med ressurspersoner som du kan ta med inn i styret. Selv om det koster litt å ha et styre, så er det verdt det.

- Deretter er det bare å komme i gang, følg hjertet og drømmen din! Vær villig til å jobbe hardt. Når du snubler, si til deg selv at "shit happens", reis deg opp igjen å gå videre. Gjør alltid mer enn et forsøk (minst 4-5). Ikke ta deg selv så høytidlig anbefaler Nicolaisen.

- "Anger over ting du har gjort kan døyves med tiden, det er anger over ting du ikke har gjort som gjør deg utrøstelig!" avslutter hun.

Måloppnåelse og internasjonalisering

- Hva inspirerer og motiverer deg?

- Å oppnå mål. Å se at vi har utvikling i bedriften. Vekst. Å se andre lykkes. Humor.

- Det er når andre sier; "Det der går ikke", - at det virkelig trykker på startknappen min sier gründeren.

- I tidligere intervjuer har du sagt at du ikke gir deg før kjeden har 500 salonger. Det er 20 års jubileum for Nikita i 2004 - innebærer dette nye og spennende planer for kjeden?

- Med de vekstplaner vi har, så er hver dag spennende. Nye utfordringer, nye problemstillinger og oppgaver å ta stilling til hele tiden. Vi jobber med franchise, undersøkelser og tilrettelegging for etablering i andre land, utvikling av egne produktserier samt et faglig kurssenter i London, Nikita London Academy Ltd forteller Nicolaisen.

100% kvinner

- Hva synes du om Kvinnebasen.no som tiltak for synliggjøring av kvinners kompetanse?

- Et helt topp tiltak. Har ingen negative sider. Det er flott å kunne gå inn å søke i basen.

I morselskapet vårt, SN Holding AS, har vi konsernledelsen pr.tiden ikke behov for feminin kvotering. Den består av 100% kvinner. Alle 3 blondiner. Hva kan gå galt???

 

Inger Ellen Nicolaisens kompetanseprofil

KKV 19.01.2004