kvinnebasens logo  
nyhetsarkiv bedriftsarkiv profilarkiv

Nyheter - 15.10.2003

Kvinnebasen fornyet og mer effektiv

 

1. juli overtok Aetat driften av Kvinnebasen. På tre måneder har Aetat rukket å fornye basen med forbedret funksjonalitet og ny design.
- Aetat tilbyr nå et attraktivt rekrutteringsverktøy for oppdragsgivere på jakt etter kompetente kvinner til styreverv og lederposisjoner, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke.

 

Det er enklere å være registrert i Kvinnebasen enn tidligere. Forbedret funksjonalitet bidrar til at kandidatene selv kan gå inn å redigere eller oppdatere informasjon i egen kompetanseprofil.

- Mulighet for kandidaten til selv å endre informasjon har lenge vært en etterlengtet funksjon. Fornyelsen kan bidra til at kompetanseprofilene stadig oppdateres, slik at oppdragsgiverne lett får tak i aktuelle kandidater. Med dette styrker Aetat Kvinnebasen ved å gjøre den mer effektiv, både for brukere og kvinnene som registrerer seg, forklarer Stokke.

Etter at Kvinnebasen ble en del av Aetat har basen vært lett tilgjengelig fra nettstedet aetat.no. Nettstedet har over 400 000 treff daglig og brukes aktivt av arbeidsgivere i forbindelse med rekruttering.

- Slik bidrar Aetat til at kvinners kompetanse blir enda mer synlig overfor private og offentlige arbeidsgivere, sier Stokke, og oppfordrer samtidig alle kvinner med kompetanse for styreverv og lederposisjoner til å registrere seg i basen, for å synliggjøre sin kompetanse.

- Kvinnebasen er et gratis verktøy, som først og fremst skal gjøre det enklere for oppdragsgivere å rekruttere personer til styreverv og lederposisjoner. Basen er blant annet et nyttig redskap Aetat tilbyr alle de som jakter på kvinner i forbindelse med regjeringens kvoteringsforslag om 40 prosent representasjon av begge kjønn i styrene innen 2005, fortsetter Stokke, og legger til at Kvinnebasen avliver myten om at det er vanskelig å finne kvalifiserte kvinner.

Undersøkelser viser at ansettelser til lederstillinger og rekruttering til styreverv går via bekjentskaper, men det rokker ikke ved Stokkes tro på verdien av Kvinnebasen.

- Kvinnebasen er svært godt egnet til å få ideer til nye spennende kandidater, utenfor bekjentskapskretsen. Basen kan fungere som en slags idébank for å berike mangfoldet, understreker hun.

Aetat profilerer seg som en rasismefri sone, men også når det gjelder likestilling mellom kjønnene vil Aetat hindre diskriminering.

- Vi tar avstand fra all form for diskriminering, det gjelder også forskjellsbehandling på grunnlag av kjønn. Med Kvinnebasen bidrar Aetat i arbeidet for kjønnsbalanse i samfunnets topp-posisjoner. Det er selvsagt at vi har en bevisst likestillingspolitikk også internt i Aetat, sier arbeidsdirektøren.

 

LK 15.10.2003