kvinnebasens logo  
nyhetsarkiv bedriftsarkiv profilarkiv

Nyheter - 08.03.2004

Moderne kvinners 8. mars tog
 

Moderne kvinner går ikke nødvendigvis i tog 8. mars. De møtes heller i nettverk eller synliggjør sin kompetanse i blant annet Kvinnebasen.

 

Bare siden 1. juli i fjor, har 600 nye kvinner registrert seg i Kvinnebasen. Basen teller nå over 2800 kvinner som er aktuelle for styreverv og ledende stillinger i offentlig og privat sektor. Dette gjør den til Norges største åpne kompetansedatabase for kvinner. At kvinner stadig registrerer sin kompetanse for lederposisjoner, er med på å avkrefte myten om at kvinner ikke er kvalifisert eller ønsker seg topposisjoner.

I en lederundersøkelse VG nylig gjennomførte blant 25 toppledere fra Norges 100 største selskaper, mener de spurte at det er urealistisk å nå målet om 40 prosent kvinner i styrene innen høsten 2005.

- De kan i hvert fall ikke skylde på at det er vanskelig å finne kompetente kvinner. I Kvinnebasen har 81 prosent av kandidatene ledererfaring, 63 prosent styreerfaring og 56 prosent har både styre- og ledererfaring, forteller arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke.

Aetats kvinnebase er et enkelt, kostnadsfritt og tidsbesparende verktøy i jakten på aktuelle styre- og lederkandidater. Arbeidsdirektøren oppfordrer alle arbeids- og oppdragsgivere til å bruke Aetats tilbud som idébank i sine rekrutteringprosesser.

Samtidig oppfordrer Stokke kvinner til å registrere seg i Kvinnebasen for å synliggjøre sin kompetanse.

- Å vise at en både ønsker seg og er kvalifisert for styre- og lederposisjoner, er en fin måte å markere kvinnedagen på, avslutter hun.

LK 08.03.2004